Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 Χρονικά Μηνός Δεκεμβρίου 2014

xroniks

 

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κατά τον μήνα Δεκέμβριο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς: 

 

Την Δευτέρα 1/12/2014 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος παρέστη σε εκδήλωση αφιερωμένη στο πρόσωπο του νεοφανούς συγχρόνου Αγίου Πορφυρίου του Καυσικαλυβίτου, την οποία διοργάνωσε η Ιερά μας Μητρόπολη με πρωτοβουλία του Εφημερίου της Ενορίας Αγίου Αρσενίου Νάξου Πρωτοπρεσβυτέρου Συμεών Τελόπουλου. Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου Πόλεως Νάξου με την αθρόα συμμετοχή κατοίκων της πόλεως αλλά και της περιφερείας της Νάξου ομιλητές ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος με θέμα «Ο Άγιος Πορφύριος ως Πνευματικός», ο Ομότιμος Καθηγητής της Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ελλογιμώτατος κ. Γεώργιος Κρουσταλάκης με θέμα «Η Παιδαγωγική του Αγίου Πορφυρίου» και ο Φιλόλογος και Συγγραφέας κ. Κωνσταντίνος Γανωτής με θέμα «Η χαρά του Αγίου Πορφυρίου». Ο Σεβασμιώτατος κηρύσσοντας την έναρξη του ωραίου και ψυχωφελούς αυτού συμποσίου απηύθυνε σύντομη ομιλία κατά την διάρκεια της οποίας, αφού παρουσίασε τους εκλεκτούς εισηγητές, μεταξύ άλλων τόνισε. `` Ο Άγιος Πορφύριος είναι η μεγάλη απόδειξη ότι η Αγιότητα δεν είναι μια ξεχασμένη υπόθεση που αφορά στο μακρινό παρελθόν αλλά ένα συνεχώς βιούμενο μέσα στην Εκκλησία μας γεγονός που δεν απουσιάζει από το σύγχρονο παρόν και που θα πρέπει να είναι ο στόχος και ο απώτερος προορισμός όλων μας για το επερχόμενο μέλλον. Με το βίο και το ζωντανό παράδειγμά του ο Άγιος μας υποδεικνύει τον δρόμο της αρετής, της ταπείνωσης, του πνευματικού αγώνα και της απόλυτης υποταγής στο πανάγιο θέλημα του Θεού το οποίο ο ίδιος υπηρέτησε με απόλυτη αυταπάρνηση και συνέπεια. Ολιγογράμματος ο ίδιος απεδείχθη σοφότερος και συνετότερος από πολλούς σοφούς και συνετούς του αιώνος τούτου. Εμπνεόμενος πάντοτε από τον λόγο του Ευαγγελίου και τα πρόσωπα των Αγίων της πίστεώς μας δίδασκε τα αναρίθμητα πνευματικά του τέκνα μεταφέροντας τους την προσωπική του εμπειρία από την αγαπητική σχέση του με το Θεό. ``

Την Τρίτη 2/12/2014 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Ιερή Ακολουθία των Εγκαινίων στον πρώτο για την Εκκλησία της Ελλάδος Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη που χτίστηκε πρόσφατα και βρίσκεται στα όρια της Ενορίας Αγίου Αρσενίου Νάξου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών από όλο το νησί τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος ο οποίος αναφέρθηκε στην αγιασμένη μορφή του εορταζομένου και τιμωμένου Αγίου Πορφυρίου.

Το μεσημέρι στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου, προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του Παναγιώτη Λατίνα.

Την Τετάρτη 3-12-2014 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Μονής Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείον Λόγον.

Την Πέμπτη 4-12-2014 χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίβλου Νάξου, το αριστερό κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στην Αγία Βαρβάρα.

Την Παρασκευή 5-12-2014 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Ενορίας Αγίου Αρσενίου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό δέχθηκε στο Γραφείο της Ιεράς Μητροπόλεως τον νέο Προϊστάμενο της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτριο Αθανασούλη, με τους συνεργάτες του. Στην συνάντηση ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το νέο Προϊστάμενο για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και ακολούθησε συζήτηση για τα βυζαντινά μνημεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με το Βραδυνό δρομολόγιο έπλευσε για την Πάρο.

Το Σάββατο 6-12-2014 μετέβη στην Αντίπαρο όπου ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείον Λόγο. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων. Πρό της Απολύσεως τέλεσε την Χειροθεσία σε Υποδιάκονο του εκλεκτού νέου Μάρκου Κυδωνιέως, υιού του Εφημερίου Αντιπάρου Πρωτοπρ. Δημητρίου Κυδωνιέως ο οποίος έχει νυμφευθεί Αντιπαριώτισσα και διαμένει μόνιμα στην Αντίπαρο.

Την Κυριακή 7-12-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Διάκονο χειροτονία του π. Μάρκου Κυδωνιέως ο οποίος εισέρχεται στον έγγαμο Ιερό κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως. Η χειροτονία του νέου Διακόνου πραγματοποιήθηκε εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος από Πάρο και Αντίπαρο.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής προέστη της εξοδίου Ακολουθίας της Αργυρούς Μαούνη.

Το απόγευμα παρέστη στην ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σωτηρίου Κοσμοπούλου πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας με θέμα `` Ο Άγιος Αμβρόσιος Επίσκοπος Μεδιολάνων `` στα πλαίσια της λειτουργίας της Σχολής Γονέων του Ιερού Προσκυνήματος της Εκατονταπυλιανής.

Στη συνέχεια μετέβη στις Λεύκες όπου παρηκολούθησε εκδήλωση με θέμα `` Αναμνήσεις γι’ αυτούς που έφυγαν `` που διοργάνωσε ο Μ.Ε.Α.Σ Υρία στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών. Αφηγητές της εκδηλώσεως ήταν οι κύριοι Αντώνιος Αρκάς και Χρήστος Γεωργούσης. Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου και ευχές.

Την Δευτέρα 8-12-2014συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου ``ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ`` Πάρου. Προ της απολύσεως τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Μνημοσύνου του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου του Β’.

Το Απόγευμα δέχθηκε την επίσκεψη του Παρίου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αρχιμ. Γρηγορίου Ζουμή, με τον οποίο είχε εγκάρδια και ωφέλιμη συζήτηση.  Στην συνέχεια  προήδρευσε της Διοικούσης επιτροπής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου ``ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ `` Πάρου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προήδρευσε της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Το βράδυ επέστρεψε στην Νάξο.

Την Πέμπτη 11-12-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έπλευσε για τον Πειραιά προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την εορτή του πολιούχου του Πειραιά Αγίου Σπυρίδωνος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγο στον πανηγυρικό Εσπερινό που εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, συνχοροστατούντων α) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, β) του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου και γ) του οικείου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ.

Την Παρασκευή 12-12-2014 έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος και ο οικείος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.

Το απόγευμα επέστρεψε στην Νάξο.

Την Κυριακή 14-12-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Ιωάννου Λασθιωτάκη.

Πρό της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την χειροθεσία σε Αναγνώστη του κ. Εμμανουήλ Δημ. λιανοπούλου.

Το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Ελευθερίου Σαγκρίου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Τρίτη 16-12-2014 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Πνεύματος Γαλανάδου Νάξου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μοδέστου που ιδιαιτέρως τιμάται στην Ενορία του Γαλανάδου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Το Σάββατο 20-12-2014 το απόγευμα παρέστη στην πραγματοποιηθείσα Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου του Μητροπολιτικού Ναού πόλεως Νάξου. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές στους παρισταμένους και συνεχάρη τους υπευθύνους του Κατηχητικού Σχολείου και τα παιδιά για την ωραία εκδήλωση.

Την Κυριακή 21-12-2014  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αποστόλων Μελάνων Νάξου,

Το μεσημέρι έπλευσε εκτάκτως για την Πάρο όπου και μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Τιμίου Προδρόμου της ομωνύμου Ενορίας Προδρόμου και προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του Δαμιανού Παυλάκη, πατέρα του διακεκριμένου Πρωτοψάλτη και Καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής κ. Σπύρου Παυλάκη.

Το απόγευμα παρέστη στην ομιλία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Τριανταφύλλου Εφημερίου Αγίας Τριάδος Λευκών Πάρου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Υρίας (Λευκών) με θέμα `` Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ `` στα πλαίσια της λειτουργίας της Σχολής Ορθόδοξης οικογενειακής κατάρτισης του Ιερού Προσκυνήματος της Εκατονταπυλιανής.

Με το βραδινό δρομολόγιο επέστρεψε στην Νάξο.

Την Τρίτη 23-12-2014 το βράδυ ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου πόλεως Νάξου όπου προέστη Ιεράς Αγρυπνίας, κατά την οποία ετελέσθη ο Όρθρος, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και ο Εσπερινός των Χριστουγέννων μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στην οποία και προεξήρχε. Στο τέλος ευχήθηκε καταλλήλως για την επικείμενη Μεγάλη Εορτή των Χριστουγέννων.

Την Τετάρτη 24-12-2014 παραμονή των Χριστουγέννων έψαλαν τα κάλαντα και απέδωσαν επίκαιρους ύμνους και τραγούδια των Χριστουγέννων, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, η Φιλαρμονική του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και πολλά παιδιά και νέοι που από πολύ πρωί κατέφθαναν στο Επισκοπείο. Σε όλους ο Σεβασμιώτατος εκτός από τα δώρα της αγάπης του απηύθυνε και τις θερμές και πατρικές ευχές και ευλογίες του.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έπλευσε για την Πάρο.

Την Πέμπτη 25-12-2014 με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα και στα τρία ευλογημένα νησιά (Νάξο, Πάρο και Αντίπαρο) της νησιωτικής Μητροπολιτικής μας περιφερείας. Από το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, όπου ιερούργησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, κάλεσε με την Ποιμαντορική του Εγκύκλιο τους πιστούς Χριστιανούς ``να ορτσουμε τά φετιν Χριστογεννα χι πλς στορικ, λλ κυρως πνευματικά``.

Από νωρίς το πρωί πιστοί συμμετείχαν τόσο στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής όσο και στους άλλους Ναούς της πόλης και του νησιού για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα, συμμετέχοντας στον Όρθρο με τους εξαίσιους Εκκλησιαστικούς Ύμνους και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Την Παρασκευή 26-12-2014 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για τις οικογένειες των ιερέων της Πάρου και Αντιπάρου. Στην εκδήλωση ομίλησε ο π. Νεκτάριος Κυριαζάνος, με κεντρικό Θέμα ``Το μήνυμα της Ταπείνωσης και της Αγάπης που μας δίνουν η δύο μεγάλες Εορτές των Χριστουγέννων και του Μεγάλου Βασιλείου``. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχές στις Ιερατικές οικογένειες και ιδιαίτερα στα παιδιά. Κατόπιν διένειμε την Αγιοβασιλόπιτα και το Φλουρί για την πρωτοχρονιά καθώς και τα συμβολικά δώρα σε όλα τα παιδιά και τα εγγόνια των Ιερέων Πάρου και Αντιπάρου. Ακολούθως παρετέθη εορταστική τράπεζα στην οποία παρεκάθησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Το Σάββατο 27-12-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας βρέθηκε κοντά στους γέροντες και τις γερόντισες του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου ``Παναγία Εκατονταπυλιανή`` Πάρου. Ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Πάρου, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο και ευχήθηκε σε όλους τους τρόφιμους και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γηροκομείου, ενώ το μεσημέρι γευμάτισε μαζί τους και προσέφερε σε όλους αναμνηστικά δώρα. Την φροντίδα της όλης διοργάνωσης είχε η κ. Δέσποινα Πώλου ως επικεφαλής της ``Ομάδος Εθελοντικής προσφοράς Πάρου-Αντιπάρου`` που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας. Ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

Την Κυριακή 28-12-2014  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στο Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Άσπρου χωριού Πάρου, προ της Απολύσεως της θείας Λειτουργίας απένειμε το Οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον π. Νεκτάριο Κυριαζάνο και χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Κυριακό Κεντρωτή έγγαμο και Πατέρα δύο τέκνων. Μετά την Απόλυση της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέστη Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλου, πατέρα του Εκκλησιαστικού Συμβούλου της ενορίας Άσπρου Χωριού κ. Νικολάου Τριαντάφυλλου.

 

Το Απόγευμα η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας διοργάνωσε, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής, εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αποφοίτων των Λυκείων της νήσου Πάρου. Πρίν από την έναρξη της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε σύντομη Δέηση, προ της θαυματουργού Εικόνας, της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής υπέρ της ασφαλούς διασώσεως του πληρώματος και των επιβατών του ΕΓ/ΟΓ NORMAN ATLANTIC. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απηύθηνε ομιλία προς τους νέους και τους γονείς τους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος και σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, καθώς και ο κ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος, Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, ο οποίος και παρουσίασε το όλο πρόγραμμα. Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή φοιτητών, φοιτητριών και συγγενών προς τους οποίους στη συνέχεια παρετέθη δεξίωση.

 

Την Δευτέρα 29-12-2014 έπλευσε για την Νάξο.

Την Τρίτη 30-12-2014 Το Μεσημέρι στην αιθουσα δεξιώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη – Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για τις οικογένειες των Ιερέων της νήσου Νάξου και των υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Καλλινίκου. Στην εκδήλωση ομίλησε η Πρεσβυτέρα κ. Μαρία Αρχοντάκη, με θέμα ``Το νόημα των Χριστουγέννων και πως πρέπει να το βιώνουν οι Ιερατικές οικογένειες``. Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα, απηύθυνε θερμές ευχές προς τους Ιερείς και τις Οικογένειες τους και πρόσφερε δώρα σε μικρούς και μεγάλους καθώς και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό στους 17 φοιτητές – φοιτήτριες της Ιερατικής μας Οικογένειας. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Παν. Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Κοττάκη για την διοργάνωση της εκδηλώσεως, την Πρεσβυτέρα κ. Μαρία Αρχοντάκη για την εμπεριστατωμένη ομιλία της και τους λοιπούς συντελεστές της εκδήλωσης και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά. Τα παραδοσιακά κάλαντα και τα επίκαιρα άσματα απέδωσαν δύο νέοι με βιολί και λαούτο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 28 οικογένειες με 75 περίπου παιδιά και εγγόνια.

Την Τετάρτη 31-12-2014 παραμονή της Πρωτοχρονιάς έψαλαν τα κάλαντα, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, πολλά παιδιά και νέοι που από πολύ πρωί κατέφθαναν στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Σε όλους ο Σεβασμιώτατος εκτός από τα δώρα της αγάπης του απηύθυνε και τις θερμές και πατρικές ευχές και ευλογίες του, για το νέο έτος.

 

 

 

 

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top