Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 Χρονικά Μηνός Νοεμβρίου 2012 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κατά τον μήνα Νοέμβριο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

Την Παρασκευή 2-11-2012 το πρωί έπλευσε προς Πειραιά και από εκεί οδικώς για την Τροιζήνα.

Το Σάββατο 3-11-2012 συνιερούργησε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζήνος με τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιον και ετέλεσαν στην συνέχεια το Μνημόσυνο του πνευματικού του πατρός μακαριστού Γέροντα π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου (+10-11-1989) Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μετέβη στην Αθήνα και από εκεί ταξίδεψε για την Νεάπολη της Θεσσαλονίκης (όπου έφθασε το βράδυ), προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη συνάξει των τοπικών Αγίων: Γεωργίου του Νεαπολίτου, Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου και Αθανασίου του Κουλακιώτου. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.

Την Κυριακή 4-11-2012 συνιερούργησε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των τιμίων Λειψάνων στους δρόμους της Ενορίας και τέλος απηύθυνε σύντομη ευχαριστήρια ομιλία ο οικείος Ιεράρχης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνοδευόμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα επισκέφθηκε την Γυναικεία Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη.

Την Δευτέρα 5-11-2012 το πρωί ανεχώρησε για Πειραιά και από εκεί για την Νάξο.

Την Τετάρτη 7-11-2012 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κεραμίου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Την Πέμπτη 8-11-2012ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγκρίου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.    Νωρίς το απόγευμα ανεχώρησε για την Πάρο.

Το απόγευμα  χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου επί τη εορτή της Αγίας Θεοκτίστης όπου βρίσκετε ο Τάφος της Αγίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Υρίας (Λευκών) Πρωτ. Γεώργιος Τριαντάφυλλος.

Την Παρασκευή 9-11-2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείον Λόγον. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων της Αγίας Θεοκτίστης και του Αγίου Νεκταρίου στο Λιμάνι και τα σοκάκια της Παροικίας.

dsc03513                 dsc03521

dsc03541              dsc03575

dsc03586            dsc03592 

Την Κυριακή 11-11-2012 χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Νικολάου Σκαλίμη, καταγομένου από τα Μάρμαρα Πάρου Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε το 10ετές Μνημόσυνο (2002-2012) του Μακαριστού Ιερομονάχου π. Νικολάου Αρκά του Παρίου, τελευταία των λατρευτικών συνάξεων των αφιερωμένων στην μνήμη του αοιδίμου Γέροντος.

dsc03600           dsc03620

dsc03634          dsc03665

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας μετά την Ακολουθία του Εσπερινού και της Παρακλήσεως τέλεσε τον Αγιασμό ενάρξεως λειτουργίας της Σχολής Γονέων του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Ομιλήτρια ήταν η καθηγήτρια φιλόλογος κ. Ελισάβετ Μπιζά που ανέπτυξε το θέμα ``Η συμβολή του Αρχιμανδρίτου Νικολάου Αρκά στην δημιουργία και καλλιέργεια της Ορθόδοξης Χριστιανικής Οικογένειας ``. Με την εκδήλωση αυτή, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός ακροατών, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις οι αφιερωμένες στην συμπλήρωση δεκαετίας από την κοίμηση του μακαριστού Ιερομονάχου(+28-9-2002). Αιωνία η μνήμη του και ας έχουμε την ευχή του.

dsc03676               dsc03684

Την Τρίτη 13-11-2012 εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου πόλεως Νάξου και χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείον Λόγον.

Την Κυριακή 18 -11- 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης Πόλεως Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος.

Την Τρίτη 20-11-2012 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας περέστη συμπροσευχόμενος στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης πόλεως Νάξου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, επ’ ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων που αποτελεί και την επίσημη τοπική πανήγυρη και αργία. Μετά την Αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος προσφώνησε τον προσκεκλημένο για την πανήγυρη Ιεράρχη ο οποίος αντιφώνησε και κήρυξε τον θείο λόγο. Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις 3:45 τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

dscf1973              dscf1977

dscf1980           dscf1981

img_0697 

Την Τετάρτη 21-11-2012 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας συνιερούργησε στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, (που έφθασε στο νησί αργά το βράδυ με το πλοίο) και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία της Στρατιωτικής Ηγεσίας του νησιού, Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων, οι τοπικές αρχές (Δήμου και Περιφέρειας) και αντιπροσωπεία Καθηγητών , Δασκάλων και μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι με της γαλανόλευκες σημαίες κόσμησαν τη μεγάλη Θεομητορική εορτή. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, μετά το πέρας της οποίας ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους Επισκόπους και συνεχάρη όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση και τέλεση της Πανηγύρεως, τα σχολεία και τον ευσεβή λαό για τη συμμετοχή τους. Μεγάλο πλήθος ευσεβών Ναξίων συμμετείχε και φέτος στο διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων.

p1010120                p1010100

dscf1989             dscf1987

p1010131          p1010133

p1010134          p1010139

p1010142             p1010145

p1010162               p1010167

p1010170

Το Σάββατο 24-11-2012 το απόγευμα έπλευσε για την Πάρο και ετέλεσε την μοναχική κουρά σε αδελφή του Ιερού Ησυχαστηρίου της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου. Εν συνεχεία παρέστη στην έναρξη Ιατρικού Συνεδρίου με θέμα: ``Διαβητικό πόδι`` και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ναούσης Πάρου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Ναούσης σε συνεργασία με ομάδα Ιατρών του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών υπό τον Δρ. Σ. Κούστα και προήδρευσε ο διακεκριμένος Καθηγητής της Ιατρικής και Ακαδημαϊκός κ. Ράπτης.

Την Κυριακή 25-11-2012 χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης Παροικίας Πάρου. Στην συνέχεια μετέβη στο μνημείο της Εθνικής Αντιστάσεως Παροικίας και τέλεσε Τρισάγιο για τους πεσόντες με την ευκαιρίας της εορτής της Εθνικής Αντιστάσεως.

Το Απόγευμα της ίδιας ημέρας παρέστη στην ομιλία του Κυπρίου Θεολόγου κ. Νικολάου Ζαχαριάδη, με θέμα: ``Ζωντανές εμπειρίες με Γέροντες του Αγίου Όρους `` στα πλαίσια της λειτουργίας της Σχολής Γονέων του Ιερού Προσκυνήματος Εκατονταπυλιανής. Στην συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με μέλη της ομάδας Εθελοντικής Προσφοράς κυριών Πάρου.

Αργά το Βράδυ ανεχώρησε για την Νάξο.

Την Δευτέρα 26-11-2012 το μεσημέρι προέστη της εξοδίου ακολουθίας του Ιωάννου Μαράκη, πατρός του τ. Δημάρχου Νάξου κ. Νικολάου Μαράκη, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.

Την Παρασκευή 30-11-2012 το πρωί έπλευσε για την Πάρο και Προήδρευσε του Δ.Σ. του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Πάρου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας προήδρευσε της Δ. Ε. του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top