Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 sx0154 small1

Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012

(Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο )

με πολλή χαρά ελάβαμε τα παρακάτω βιβλία:

 

1. ‘’Η αίρεσις της ικανοποιήσεως της Θείας Δικαιοσύνης δια της Σταυρικής Θυσίας του Κυρίου΄΄. του Επισκόπου Σεραφείμ, Μητροπολίτου Πειραιώς.

2. ΄΄Κόσμος. Εξέλιξις ή δημιουργία; Τυχαιότης ή απερινόητος σκοπιμότης; Φυσική επιλογή ή πάνσοφος Θεία Πρόνοια; ΄΄ του Επισκόπου Σεραφείμ, Μητροπολίτου Πειραιώς.

3. ΄΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΕΞΕΜΠΛΑΡΙΟΝ΄΄. του Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννου.

4. ΄΄ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ΄΄. του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου.

5. ΄΄ΡΙΖΑΡΕΙΤΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ από της ιδρύσεως της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής (1844) μέχρι σήμερα΄΄. Του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου, Ριζαρείτου.

6. ΄΄Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ΄΄. Του Επισκόπου Χρυσοστόμου (Γερασίμου Σ. Ζαφείρη) Μητροπολίτου Περιστερίου.

7. ΄΄ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΙΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΟΥ ΑΚΑΚΙΟΥ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΝΟΥ΄΄. Έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

8. ΄΄ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ΄΄. Έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας.

9. ΄΄Εις τον αξιομακάριστον Μητροπολίτην Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρόν ΓΑΒΡΙΗΛ (1957-1982) τον Κυθήριον Αρχιερέα του 20ου αιώνος΄΄. Έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων.

10. ΄΄Πνευματική Αλιεία΄΄ (Δοκίμια) του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Κ. Παπαθανασίου, Δρ.Ν. & Θ. Ιεροκήρυκος Καθεδρικού Ναού των Αθηνών.

11. ΄΄ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΜΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΄΄. του Αρχιμ. Γεωργίου Χ. Χρυσοστόμου.                   

12. ΄΄Μαμά – Σταυρίτσα ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΄΄. του Αρχιμ. Χρυσοστόμου ΜΑΙΔΩΝΗ.

13.΄΄ΕΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΙΝ ΑΛΗΘΕΙΑΣ΄΄. του Αρχιμ. Σεβαστιανού Τοπάλη.

14.΄΄ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ;΄΄Toy Arximandrίtoy Kvnstantίnoy Πapadάkh.

15. ΄΄ΣΤΑΡΕΤΣ ΑΝΤΏΝΙΟΣ Ο τυφλός ομολογητής και οδοιπόρος του Χριστού (1913-1994)΄΄. του Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Αντωνοπούλου.

16. ΄΄Στη δίνη ενός κόσμου που άλλαζε. ΟΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΤΙΑΝΣΚ΄΄. του π. Νικολάου Ντονιέγκο.

17. ΄΄ΠΑΥΛΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ΄΄. Επιμέλεια του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Κ. Παπαθανασίου Ιεροκήρυκος Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών.

18.΄΄ΣΚΗΝΩΜΑΤΑ ΘΑΒΩΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΙΣΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ΄΄. του Νικηφόρου Καλαϊτζίδη Πρωτοπρεσβυτέρου.

19. ΄΄ ΙΩΑΚΕΙΜ Γ΄Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ Ο ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ΄΄. Έκδοση της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης.

20. ΄΄ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ΄΄. του Γιώργου Ανωμερίτη.

21. ΄΄ 1821 μύθος ή θαύμα;΄΄ της Αθηνάς Χ. Αλεξίου, Φιλολόγου.

22.΄΄ ΑΓΑΠΗ Λένε, η αγάπη κατοικεί στ’αστέρια ΄΄. του Γεωργίου Δημοπούλου.
 
23.΄΄ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΄΄. του Νικολάου Π. Βασιλειάδη.

24.΄΄ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Γ. ΚΥΠΡΑΙΟΣ 1875-1946 Ο άνθρωπος και το έργο του΄΄. Της Κυριακής Ραγκούση – Κοντογιώργου.
 

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του σε όλους τους συγγραφείς των παραπάνω βιβλίων και εύχεται ολόψυχα το Παράκλητο Πνεύμα να τους ενισχύει στην συγγραφή και άλλων ψυχωφελών και εποικοδομητικών βιβλίων και πονημάτων για την πνευματική καλλιέργεια και ωφέλεια του πιστού λαού του Θεού.

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top