Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Χρονικά Μηνός Δεκεμβρίου 2012 

1820866d5g6l2dcpo1

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κατά τον μήνα Δεκέμβριο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

Το Σάββατο 1-12-2012 το πρωί μετέβη στην Αντίπαρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Πρό της Απολύσεως ετέλεσε το 40νθημερο Μνημόσυνο του Θεοφάνη Μαριάνου. Στην συνέχεια μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου όπου προέστη της εξοδίου Ακολουθίας του Νικολάου Γεμελιάρη πάππου του Εφημερίου Αγκαιριάς Πάρου π. Θωμά Κυδωνιέως.

Την Κυριακή 2-12-2012 χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Μετά την απόλυση προέστη του 40νθήμερου μνημοσύνου της Αρσενίας Μαύρη και το μεσημέρι ανεχώρησε για την Νάξο.

Την Τρίτη 4-12-2012 χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίβλου Νάξου, το αριστερό κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στην Αγία Βαρβάρα. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Τετάρτη 5-12-2012 το πρωί έπλευσε για τον Πειραιά και από εκεί για τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας όπου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού για την μνήμη του Αγίου Νκολάου προστάτου του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Δημητρίου Ελευσινιώτη, του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου κ. Μαζαράκη - Αινιάν Κωνσταντίνου, του Διοικητού Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού Αντιναυάρχου κ. Ελληνιάδη Παναγιώτη και του Διοικητού του Ναυστάθμου Αρχιπλοιάρχου κ. Κωνσταντόπουλου Δημητρίου. Μετά την Αρτοκλασία ο Ιερέας του Ναυστάθμου Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ιστρατόγλου προσφώνησε τον προσκεκλημένο για την πανήγυρη Ιεράρχη ο οποίος αντιφώνησε και κήρυξε τον θείο λόγο. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία το Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως στον κύριο Υφυπουργό και στην Στρατιωτική Ηγεσία.

Την Πέμπη 6-12-2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ναυστάθμου. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Λαυρεντίου εντός του Ναυστάθμου, ενώ τιμές απέδωσαν άγημα, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς επίσης και τα Πολεμικά πλοία τα ορμούντα στο Ναύσταθμο.

salamina1
salamina11
salamina31
salamina41

                                         

Το Απόγευμα της ίδιας ημέρας ανεχώρησε για την Νάξο.

Την Κυριακή 9 -12- 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Άννης, ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, σε συνδυασμό την εορτή της Θεοπρομήτορος.

Την Τρίτη 11-12-2012 το μεσημέρι μετέβη στο Χαλκί Νάξου και   προέστη της εξοδίου ακολουθίας του Εμμανουήλ Παραρά, κατά σάρκα αδελφό του Παν. Αρχιμ. Αντωνίου Παραρά, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Πρωτοθρόνου- Χαλκείου Νάξου.

Την Τετάρτη 12-12-2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα  Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ενορίας Αγίου Αρσενίου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Την Παρασκευή 14-12-2012 το πρωί επλευσε για την Πάρο όπου συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση στο χώρο των δημοσίων υπηρεσιών υγείας της Πάρου και της Αντιπάρου και κυρίως για την δυσλητουργία του Κέντρου Υγείας Πάρου, και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Το Σάββατο 15-12-2012 το πρωί μετέβη στην Ιερά Μονή Λογγοβάρδας Πάρου όπου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του Μοναχού Ιακώβου, Άγγλος στην καταγωγή,  ο οποίος εμόνασε στην Λογγοβάρδα για 50 και πλέον χρόνια.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας επέστρεψε στην Νάξο.

Την Κυριακή 16 -12- 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μοδέστου, ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εγγαρών Νάξου, όπου τιμάτε ιδιαίτερα η μνήμη του Αγίου Μοδέστου προστάτου των Ζώων και των κτηνοτρόφων, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, σε συνδυασμό την εορτή του Αγίου.

Την Τρίτη 18-12-2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Νάξου και ετέλεσε τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ``ΕΛΠΙΔΑ`` Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δημότες.

260651

 

Το απόγευμα επλευσε για την Πάρο

Την Τετάρτη 19-12-2012 το πρωί μετέβη στην Ιερά Μονή Λογγοβάρδας Πάρου όπου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του Μοναχού Γαβριήλ. Να σημειώσουμε ότι ο π. Γαβριήλ ήταν ο γηραιότερος Μοναχός της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Πάρου (105 ετών) και προσήλθε στην Ιερά Μονή ως δόκιμος από το 1928, δηλαδή εμόνασε επί 83 σηνεχή χρόνια ! Γέννημα και θρέμμα της Πάρου, απλοικός, ασκητικός και ταπεινός, ήταν πολύ αγαπητός σε όλους τους Παριανούς.

Το Μεσημέρι της ίδιας ημέρας επέστρεψε στην Νάξο.

Το απόγευμα προέστη της εξοδίου ακολουθίας της Κυριακής Μιχαήλ Μαρούλη, το γένος Γεωργίου Μουστάκη καταγομένης εκ Φιλωτίου Νάξου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου.

Την Παρασκευή 21-12-2012 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σε γιορτινό κλίμα, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Καλιννίκου η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Χειμάρρου Νάξου, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά παρουσίασαν, υπό την συνοδεία του Εφημερίου και της Δασκάλας τους, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, Ποιήματα και Θεατρικά σκετς . Στο τέλος ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε στην ομιλία του, τη Δασκάλα κ. Ψαρρά, τον Εφημέριο του Ναού, όλα τα παιδιά του Κατηχητικού, τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την γιορτή και όσους βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η όλη εκδήλωση ενώ μοίρασε δώρα στα παιδιά. Ένας πλούσιος μπουφές με νηστίσιμα γλυκίσματα των ημερών τιμήθηκε δεόντως από τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους.

p1010137_800x600                   

p1010146_800x600                   p1010147_800x600

p1010150_800x600                 p1010154_800x600

Το Σαββάτο 22-12-2012 στις 6 μ.μ η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας πραγματοποίησε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου πόλεως Νάξου, εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αποφοίτων των Λυκείων της νήσου Νάξου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης (επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 90 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή) πραγματοποιήθηκε δίωρο πρόγραμμα από την χορωδία και το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Νάουσας Πάρου, κατά την διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν τραγούδια και κάλαντα καθώς και παραδοσιακοί χοροί της Μικράς Ασίας. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθηναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτης οι Διευθυντές των Λυκείων του νησιού και εκπρόσωπος των επιτυχόντων. Ακολούθησε η βράβευση των επιτυχόντων ( με περγαμηνές και αναμνηστικά δώρα) και μικρή δεξίωση. Τα Αμφιθέατρο του Λυκείου με 300 περίπου καθίσματα ήταν κατάμεστο και με πολλούς ορθίους.

dsc_3983

dsc_3984

dsc_3988

dsc_3989

dsc_3995

dsc_4010

Την Κυριακή 23-12-2012 χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνιδάρου Νάξου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας προέστη Ιεράς Αγρυπνίας που περιελάμβανε Όρθρο, Μεγάλες Ώρες και Εσπερινό με Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

Την Δευτέρα 24 -12-2012 παραμονή των Χριστουγέννων έψαλαν τα κάλαντα αλλά και επίκαιρους ύμνους από την υμνολογία των Χριστουγέννων, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, η Φιλαρμονική του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων, ομάδα μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, καθώς και πολλά παιδιά και νέοι που από πολύ πρωί κατεύθαναν στο Επισκοπείο. Σε όλους ο Σεμασμιώτατος εκτός από τα δώρα της αγάπης του απηύθυνε και τις θερμές και πατρικές ευχές και ευλογίες του.

p1010175

p1010196

p1010199

Την Τρίτη 25-12-2012 (ανήμερα των Χριστουγέννων) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλίννικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου.

Από νωρίς το πρωί πιστοί παρευρέθηκαν τόσο στον Μητροπολιτικό Ναό όσο και στους άλλους ναούς της πόλης για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα, συμμετέχοντας στον Όρθρο με τους εξαίσιους Εκκλησιαστικούς Ύμνους και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το μεσημέρι ευλόγησε και γευμάτισε στην εόρτια τράπεζα αγάπης που δόθηκε για όλους τους συμμετέχοντες στα γεύματα αγάπης (συσσίτια) της Ιεράς Μητροπόλεως στην Νάξο στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Παντανάσσης πόλεως Νάξου.

Τό απόγευμα μετέβη στο Φιλώτι Νάξου και προέστη της εξοδίου ακολουθίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ιωάννου Θεωνά.  

Εν συνεχεία τέλεσε το Μυστήριο του Γάμου του Ζεύγους Νικολάου και Ευαγγελίας Κατερίνη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.

Την Παρασκευή 28-12-2012 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη – Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για τις οικογένειες των Ιερέων της νήσου Νάξου και των υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Στην εκδήλωση ομίλησε η Πρεσβυτέρα Αγγελική Σκουλάτου, με θέμα ``το νόημα των Χριστουγέννων και πως αντιμετωπίζει ο κόσμος το γεγονός αυτό``. Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας, απηύθυνε θερμές ευχές προς τους Ιερείς και της Οικογένειες τους και πρόσφερε δώρα σε μικρούς και μεγάλους καθώς και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό στους 12 φοιτητές – φοιτήτριες της Ιερατικής μας Οικογένειας. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Παν. Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Κοττάκη για την διοργάνωση της εκδηλώσεως, την Πρεσβυτέρα Αγγελική Σκουλάτου για την εμπεριστατωμένη ομιλία της και τους λοιπούς συντελεστές της εκδήλωσης και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 25 οικογένειες με 70 περίπου παιδιά.

dscf2302         dscf2316

dscf2319         

 dscf2326

dscf2336         dscf2347

dscf2355       dscf2364

dscf2366       dscf2384

dscf2412    

dscf2416

dscf2423         dscf2424

Την Κυριακή 30-12-2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ Κεραμίου Νάξου. Μετά την απόλυση προέστη του 40νθήμερου Μνημοσύνου του Ιωάννου Μαράκη, πατρός του τ. Δημάρχου Νάξου κ. Νικολάου Μαράκη.

Την Δευτέρα 31 -12-2012 παραμονή της Πρωτοχρονιάς έψαλαν τα κάλαντα, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, η Φιλαρμονική του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων, ομάδα μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, καθώς και πολλά παιδιά και νέοι που από πολύ πρωί κατεύθαναν στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Σε όλους ο Σεβασμιώτατος εκτός από τα δώρα της αγάπης του απηύθυνε και τις θερμές και πατρικές ευχές και ευλογίες του, για το νέο έτος.

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top