Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ κατά τον μήνα Ιούνιο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

Την Κυριακή 3-6-2012 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Καλοξύλου Νάξου ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία χοροστάτησε στον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος και ανέγνωσε, κατά την τάξιν, τις ευχές της Γονυκλισίας. Μετά το πέρας και του Εσπερινού προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Πνεύματος Γαλανάδου Νάξου και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους, το Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

Την Δευτέρα 4-6-2012 (του Αγίου Πνεύματος) το πρωί με πλωτό σκάφος έπλευσε για την Πάρο ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Λευκών Πάρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το μεσημέρι προέστη της εξοδίου ακολουθίας του εκλεκτού χριστιανού Ιωάννου Λουκή στον Ιερό Ναό Αγίας Παρακευής Μαραθίου Πάρου.Το Βράδυ της ίδιας ημέρα επέστρεψε στην Νάξο και συμμετείχε συμπροσευχόμενος σε Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Δωροθέου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Τετάρτη 6-6-2012 Ανεχώρησε για την Κεφαλλονιά για να προστεί των Πανηγυρικών – Λατρευτικών Συνάξεων επι τη μνήμη του Οσίου Παναγή (Παϊσίου) Μπασιά στο Ληξούρι, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνος.   Το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμμετείχε στην Παράκληση που εψάλη στον Ναό του Αγίου (όπου και φυλάσσεται η τιμία Κάρα του) και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ευλόγησε τους Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Πέμπτη 7-6-2012 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Σπυρίδωνος. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στην Παράκληση του Αγίου και εν συνεχεία προέστη της Μεγάλης Λιτανεία στην πόλη του Ληξουρίου.

Την Παρασκευή 8-6-2012 Μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου (πολιούχου Κεφαλληνίας), προσεκύνησε το χαριτόβρυτο και άφθαρτο Λείψανο του Μεγάλου Οσίου και έψαλε Παράκληση. Στην συνέχεια πραγματοποίησε προσκύνημα σε όλα τα Μοναστήρια του νησιού και επισκέφθηκε το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μονής Αγίου Ανδρέου. Τέλος μετέβη στο χωριό Φαρακλάτα και στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο μακαριστός Μητροπολίτης Κερκύρας κυρός Πολύκαρπος κατά την διάρκεια της Λιτανείας του Ευαγγελισμού (25-3-1984) ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας. Με τον Μακαριστό και Άγιο Ιεράρχη συνεδέετο (ως λαϊκός ) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Την Κυριακή 10-6-2012 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αντωνίνης Αγγιδίων Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Κτίτορας του ως άνω Ναού είναι ο Νάξιος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος με τα αδέλφια του εις μνήμην των γονέων του Ευαγγέλου και Αντωνίνας Ματζουράνη και τον εγκαινίασε πριν δύο Χρόνια.

Την Δευτέρα 11-6-2012 μετέβη στην Πάρο και προέστη της εξοδίου ακολουθίας του εκλεκτού χριστιανού Δημητρίου Κορτιάνου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νάουσας Πάρου.

Την Τετάρτη 13-6-2012 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο Φιλώτι όπου παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Νάξου με την ευκαιρία της λήξεως του Σχολικού έτους 2011 - 2012. Ο Μητροπολίτης μας είχε την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει της ικανότητες των παιδιών στις Μουσικές – χορευτικές – και θεατρικές επιδόσεις.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στα παιδιά, στους γονείς και στους διδασκάλους. Για τους Μαθητές της ΣΤ΄ τάξης ανέφερε ότι ``…φεύγουν από την μικρή αγκαλιά του ιστορικού αυτού Σχολείου με εφόδια για την ζωή τους τις γνώσεις και τις ηθικές αξίες που διδάχθηκαν, συνεχίζοντας σε μια άλλη μεγαλύτερη αγκαλιά αυτή του Γυμνασίου…``. και εν συνεχεία μοίρασε αναμνηστικά δώρα. Η εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο κέρασμα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

p6130044

p6130074

p6130076

p6130109

p6130115

Το Σάββατο 16-6-2012 έπλευσε προς τον Πειραιά και προέστη του μυστηρίου του Γάμου δύο εκλεκτών νέων του Δημητρίου και της Αγλαΐας που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων. Ο Πατέρας, ο Παππούς και οι Θείοι του Δημήτρη Σαββόπουλου είναι Ιερείς και συνδέονται από παλιά με τον Σεβασμιώτατο.

 Την Κυριακή 17-6-2012 χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την Παρασκευή 22-6-2012 το μεσημέρι προέστη της εξοδίου ακολουθίας του εκλεκτού χριστιανού Λάμπρου Χαμηλοθώρη στον Ιερό Μοναστηριακό Ναό Παναγίας Δροσιανής Μονής Νάξου.

 Το Σάββατο 23-6-2012, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος έπλευσε για την Πάρο, προκειμένου να προστεί των λειτουργικών και πνευματικών Εκδηλώσεων επί τη εορτή του Γενεθλίου Ιωάννου Προδρόμου και του Αγίου Αθανασίου του Παρίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου μετέβη στην Νάουσα και ετέλεσε το μυστήριο του Γάμου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Γεωργίου Μινάρδου και της Αλεξίας Αναγνωστοπούλου

Την Κυριακή 24-6-2012 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Προδρόμου της ομωνύμου Ενορίας (Πρόδρομος) Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου του Παρίου στον Κώστο της Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο παν. αρχιμ. Νικόδημος Σαραντόπουλος  

Την Δευτέρα 25-6-2012 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του Παρίου στον Κώστο της Πάρου (Γενέτειρα του Αγίου) και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, τον θείο Λόγο κήρυξε ο αιδ. πρωτ. Γεώργιος Τριαντάφυλλος Αρχιερατικός Επίτροπος Υρίας (Λευκών) Πάρου. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος.

Το απόγευμα προήδρευσε της Δ. Ε. του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Την Παρασκευή 29-6-2012 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μελάνων Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα έπλευσε για την Πάρο.

Το Σάββατο 24-6-2012 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αποστόλων Καμαρών Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

   

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top