Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ κατά τον μήνα Απρίλιο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

Την Κυριακή 1-4-2012 Κυριακή Ε΄ Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου στην Λίμνη Ευβοίας. Το πρωί προεξήρχε στον όρθρο και στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης, με αφορμή Τοπική Εορτή της Παναγίας, της «Δεήσεως» όπως ονομάζεται, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Παροναξίας. Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Λιμνιάς», ανά τας οδούς της γραφικής Πόλεως της Λίμνης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος και κήρυξε τον Θείο Λόγο με Θέμα `` Μπροστά στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα ``.

xalk21

 Την Τετάρτη 4-4-2012 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στην Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου και στο τέλος πραγματοποίησε την τελευταία εσπερινή ομιλία.

Την Πέμπτη 5-4-2012 το πρωί τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά των Ναξίων, Πόλεως Νάξου, μετά το πέρας της   Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας κήρυξε τον Θείο Λόγο, στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου και 4ου Δημοτικού σχολείου της πόλεως Νάξου, για το βαθύτερο νόημα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος και της Εορτής του Πάσχα.

Το απόγευμα έπλευσε για την Πάρο.

Την Παρασκευή 6-4-2012 το πρωί τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, μετά το πέρας της   Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας κήρυξε τον Θείο Λόγο, στους μαθητές του Λυκείου και 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου της Παροικίας Πάρου.

Τo Σαββάτο 7-4-2012 ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Λαζάρου Παροικίας Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Το Βράδυ της ίδια ημέρας επέστρεψε στην Νάξο.

Την Κυριακή 8-4-2012 Κυριακή των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου, ευλόγησε τα Βάγια με την ειδική ευχή του ευχολογίου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

imagescagmw6ezΤο Εσπέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Την Μεγάλη Δευτέρα 9-4-2012 το εσπέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Την Μεγάλη Τρίτη 10-4-2012 το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου και κήρυξε το Θείο Λόγο. Καθ' όλη τη διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας έψαλλαν θαυμάσια και μελίρρυτα, κλιμάκιο του βυζαντινού χορού Ψαλτών «Νάξιοι Μελιστές» υπό την διεύθυνση του Χοράρχου και Λαμπαδαρίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού κ. Δημητρίου Παπάνη.

Την Μεγάλη Τετάρτη 11-4-2012 το απόγευμα ετέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου και εν συνεχεία την Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος της Ενορίας Αγίου Αρσενίου Νάξου, και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Μ. Πέμπτη 12-4-2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ετέλεσε το πρωί την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου. Το μεσημέρι έπλευσε για την Πάρο όπου και προέστη της εξοδίου Ακολουθίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής του Νικήτα Ανουσάκη. Tο βράδυ χοροστάτησε στην Ακολουθία των Αγίων Παθών στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Το ίδιο Βράδυ επέστρεψε στην Νάξο.

Την Μ. Παρασκευή 13-4-2012 χοροστάτησε στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου και κήρυξε τον Θ. Λόγο. Το βράδυ προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό πόλεως Νάξου και συμμετείχε στην περιφορά του Επιταφίου καταλήγοντας στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικοδήμου όπου και ολοκλήρωσε την Ακολουθία.

Το Μ. Σάββατο 14-4-2012 το πρωί Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μας τέλεσε τον Εσπερινό της Πρώτης Ανάστασης και τη Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, κατά την διάρκεια της οποίας έψαλε πανηγυρικά το `` Ανάστα ο Θεός … ``. Το Απόγευμα έπλευσε για την Πάρο όπου τη νύκτα ετέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και εν συνεχεία την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή του Πάσχα 15-4-2012 ετέλεσε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρπήσσης Πάρου τον Εσπερινό της Αγάπης παρουσία των δημοτικών, λοιπών αρχών και πλήθους πιστών, μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης αντάλλαξε ευχές και μοίρασε κόκκινα αυγά και γλυκίσματα σε όλους τους πιστούς. Το μεσημέρι  ευλόγησε την τράπεζα του Γηροκομείου Πάρου και συνέφαγε με τους 20 γέροντες και γερόντισσες και τσούγκρισε μαζί τους το κόκκινο αυγό, εν συνεχεία τέλεσε Τρισάγιο (Αναστάσιμο) επί του τάφου του μακαριστού προκατόχου του κυρού Αμβροσίου του Β΄ . Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στο νησί της Αντιπάρου, όπου στον κατάμεστο Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου προεξήρχε του Εσπερινού της Αγάπης και της εν συνεχεία Ιεράς Λιτανείας.

Την Τρίτη 17-4-2012 ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης, Πάρου ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο εν συνεχεία συμμετείχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

Την Πέμπτη 19-4-2012 προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

Την Παρασκευή 20-4-2012 Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον νεόδμητο και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του μεγάλου Πανναξιακού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης, και απηύθυνε εορταστικό χαιρετισμό και ευχές προς τα πλήθη των προσκυνητών που συνέρρευσαν (οδοιπορώντας πολλοί για εκπλήρωση τάματος μέχρι και 5 – 6 ώρες) για να τιμήσουν την πάνσεπτο Πρόσωπο της Παναγίας μας. Συγχρόνως απηύθυνε έκκληση προς τους παρευρεθέντες Βουλευτές του Νομού και λοιπούς τοπικούς παράγοντες για στήριξη και ενίσχυση του μεγάλου αλλά πολύ δύσκολου έργου της ολοκληρώσεως του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού, που αποτελεί όνειρο όλων των Ναξίων. Ακολούθησε η Λιτανεία της Σεπτής Εικόνας της Παναγίας μας προς τον Ναό της Ευρέσεως όπου και εψάλη Δέηση.

Την Κυριακή 22-4-2012ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Γλυνάδου Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Το μεσημέρι έπλευσε για την Πάρο όπου το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λαγκάδας Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείον Λόγο. Μετά το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκε πλούσιο Δείπνο στην Τράπεζα της Ιεράς Μονής.

Την Δευτέρα 23-4-2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αγγεριάς Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο εν συνεχεία συμμετείχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

Την Κυριακή 29-4-2012 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δαμαριώνος Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε  40νθημερο μνημόσυνο.

 

 

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top