Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

  
epikoinonia  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ κατά τον μήνα Μάρτιο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

Την Πέμπτη 1-3-2012 το απόγευμα χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου καί Νικολάου του Πλανά των Ναξίων πόλεως Νάξου, επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου τοῦ Πλανά τοῦ Ναξίου με την συμμετοχη πλειάδος Ιερέων της Νάξου.

Τήν Παρασκευή 2-3-2012 εορτή του Αγίου Νικολάου τοῦ Πλανά του Ναξίου τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον αυτό Ιερό Ναό με την συμμετοχή όλων σχεδόν των Ιερέων της Νάξου και παρουσία των Τοπικών Αρχών της Νήσου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού καί Νήσων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, του Ιερού Λειψάνου και του Τιμίου Ξύλου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ετέλεσε την Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών α) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου και β) στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά των Ναξίων πόλεως Νάξου όπου έχει καθιερωθεί η τέλεση και δεύτερης Ακολουθίας (8:30μ.μ. – 10μ.μ.) για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων.

Την Κυριακή 4-3-2012 (Α΄ Κυριακή των Νηστειών της Ορθοδοξίας) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, κήρυξε τον Θείο Λόγο και προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το μεσημέρι της ίδια ημέρα έπλευσε για την Πάρο όπου το απόγευμα χοροστάτησε στον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και ακολούθησε η καθιερωμένη ομιλία με εισηγητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΜΠΟΓΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ με θέμα «ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ»

Την Τρίτη 6-3-2012 έπλευσε προς Πειραιά και από εκεί στην Αθήνα για να λάβει μέρος στην τακτική συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Τετάρτη 7-3-2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμμετείχε  στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Πέμπτη 8-3-2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμμετείχε  στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Παρασκευή 9-3-2012μετέβη στην Πάρο και ετέλεσε την Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Το Βράδυ έπλευσε για την Νάξο.

Το Σάββατο 10-3-2012 εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου κήρυξε τον θείο Λόγο και τέλεσε το 40θνήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Βασιλείου Γρατσία.

Την Κυριακή 11-3-2012 (Β΄ Κυριακή των Νηστειών) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνιδάρου Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε  40νθημερο μνημόσυνο.

Το μεσημέρι της ίδια ημέρα μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Φιλωτίου Νάξου και προέστη της εξοδίου Ακολουθίας του Κωνσταντίνου Μουστάκη. Το απόγευμα χοροστάτησε στον Γ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου και Νικολάου του Πλανά των Ναξίων και ακολούθησε η καθιερωμένη ομιλία με εισηγητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, με θέμα «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ Ο Θεολόγος του Ησυχασμού».

Την Δευτέρα 12-3-2012 για τους Ιερείς της Νήσου Πάρου, πραγματοποίησε Ιερατική σύναξη στον Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, κατά την οποία ο προσκεκλημένος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καλύβας Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος ομίλησε προς τους Ιερείς με θέμα ``Εσωτερική –Πνευματική Ζωή του Ιερέως `` Ακολούθησε διάλογος, πάνω σε διάφορα πνευματικά αλλά και πρακτικά θέματα και στο τέλος διανεμήθηκαν τα περιοδικά της Εκκλησίας μας.

Την Τετάρτη 14-3-2012 τέλεσε την Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης Πόλεως Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Παρασκευή 16-3-2012 το πρωί τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά των Ναξίων, Πόλεως Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Το απόγευμα παρέστη συμπροσευχόμενος στην τέλεση της Ακολουθίας των Γ’ Χαιρετισμών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προσφώνησε των Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, ο οποίος αντιφώνησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά των Ναξίων πόλεως Νάξου και τέλεσε την Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών, όπου έχει καθιερωθεί η τέλεση και δεύτερης Ακολουθίας (8:30μ.μ. – 10μ.μ.) για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων.

 Το Σάββατο 17-3-2012  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου όπου Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος, ο οποίος και κήρυξε το Θείο Λόγο, μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μαζί με τον Ιερουργούντα τέλεσαν το 40νθήμερο Μνημόσυνο της εκλεκτής Αμοργιανής και υποδειγματικής Χριστιανής, Συζύγου και Μητέρας Αικατερίνης Πρασίνου.

Το Απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στην Πάρο προκειμένου να συμμετάσχει την επομένη, στο ετήσιο Εορτασμό της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, η ανέγερση του οποίου συνδέεται, με την εύρεση του Τιμίου Σταυρού, από την Αγία Ελένη και το ταξίδι της στα Ιεροσόλυμα.

 Την Κυριακή 18-3-2012 με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η Γ’ Κυριακή των Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Κυριακή της προσκυνήσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού) στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο, πραγματοποίησε την τελετή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Το απόγευμαχοροστάτησε στον Δ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη μας, μίλησε με θέμα «Ο Σταυρός στην πορεία της Ζωής μας».

Το ίδιο Βράδυ επέστρεψε στην Νάξο.

 Την Τετάρτη 21-3-2012  ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης μας τέλεσε την Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Παρασκευή 23-3-2012 ετέλεσε την Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κεραμίου Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά των Ναξίων πόλεως Νάξου και τέλεσε την Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών, όπου έχει καθιερωθεί η τέλεση και δεύτερης Ακολουθίας (8:30μ.μ. – 10μ.μ.) για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων. Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την χορωδία των μαθητών και μαθητριών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που απέδωσε τους ύμνους υπό την Διεύθυνση του Διευθυντού της κ. Ιωάννη Κόντε Πρωτοψάλτη του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.

Το Σαββάτο 24-3-2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σαγκρίου Νάξου ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Κυριακή 25-3-2012 ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Πρωτοθρόνου) Χαλκείου Νάξου ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας, τέλεσε Τρισάγιο εις Μνήμη του Μακαριστού Προκατόχου του Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου του Β΄ (+ 25 Μαρτίου 2008) εν συνεχεία προέστη της Δοξολογίας για την Εθνική εορτή της Παλιγγενεσίας, τέλεσε τρισάγιο στο Ηρώων των Πεσόντων και παρακολούθησε την παρέλαση των Μαθητών και Μαθητριών των Σχολείων της περιοχής. Ας σημειωθεί ότι το Χαλκί αποτελούσε (μέχρι την κατάργηση του από τον Καλλικράτη) την έδρα του Δεύτερου Δήμου (Δρυμαλίας ) της Νήσου Νάξου.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έπλευσε για την Πάρο όπου το απόγευμα χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αποδόσεως της Θεομητορικής Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και εν συνεχεία, ακολούθησε η καθιερωμένη ομιλία με εισηγητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Καραγεώργο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με θέμα « Η Κλίμακα των Αρετών»

Την Δευτέρα 26-3-2012 το πρωί τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας (Παρεκκλήσιο του Ιερού Ενοριακού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παροικίας Πάρου) και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Τέλος επισκέφτηκε την Στέγη Αγάπης της Εκατονταπυλιανής Πάρου, όπου καθημερινά σιτίζονται και προσφέρετε γεύμα αγάπης σε 45 περίπου αδελφούς μας.

Το Μεσημέρι της ίδιας ημέρας αναχώρησε για την Νάξο.

Την Τετάρτη 28-3-2012 τέλεσε την Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης Πόλεως Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top