Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

ΜΗΝΥΜΑ

ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ

κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

Logotypo 1

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

                                              

 

Αγαπητά μου παιδιά,

Για μια ακόμη φορά αισθάνομαι πραγματικά χαρούμενος που μου δίδεται η ευκαιρία να επικοινωνώ μαζί σας, με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα.

Μετά από την ξεκούραση και την ανεμελιά του καλοκαιριού, ήρθε και πάλι η στιγμή να βρεθείτε στον ευλογημένο χώρο του σχολείου, ξεκινώντας μια νέα προσπάθεια που σας καλεί να δώσετε σε όλα τα επίπεδα τον καλύτερό σας εαυτό. Και κατανοώ, όπως το λέει και ο λαός μας, ότι «κάθε αρχή και δύσκολη»! Αλλά παράλληλα σκέφτομαι πόσο πολύ μεγάλη ευλογία αποτελεί το ότι μπορείτε ως νέοι άνθρωποι να ανοίγετε νέες σελίδες στο βιβλίο της ζωής σας.

Φέτος το καλοκαίρι, κυριάρχησε ως γεγονός η διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων στη Βραζιλία. Αυτή η κορυφαία στιγμή του αθλητισμού, έθεσε ενώπιόν μας τις μεγάλες αξίες που διαπνέουν τον Ελληνισμό ο οποίος και γέννησε το Ολυμπιακό ιδεώδες. Η ομαδικότητα, ο έντιμος αγώνας, ο ευγενής ανταγωνισμός αλλά και ο σεβασμός στο πρόσωπο του άλλου, αποτελούν θεμελιώδεις αρχές των Ολυμπιακών αγώνων οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν όχι μόνο θεωρητικά αλλά κυρίως πρακτικά και τα εφόδιά σας στη νέα σχολική χρονιά.

Μέσα στον σχολικό στίβο, καλείστε να αγωνιστείτε ακριβώς με αυτό τον τρόπο. Με ομαδικότητα, με εντιμότητα, με σεβασμό στο πρόσωπο και την διαφορετικότητα του άλλου, και με έναν ευγενή ανταγωνισμό ο οποίος θα σας κατευθύνει όχι στο να κατατροπώσετε με κάθε τρόπο τον συμμαθητή σας ή την συμμαθήτριά σας, αλλά στο να αναδείξετε τις μοναδικές σας ικανότητες με τις οποίες σας έχει στολίσει ο Θεός.

Τη νέα σχολική χρονιά, δείτε την σαν μια ευκαιρία να δώσετε εσείς οι μικρότεροι ένα μάθημα σε εμάς τους μεγαλύτερους, που πολύ συχνά ξεχνάμε τι θα πει εντιμότητα, ομαδικότητα και σεβασμός. Δείτε την όμως και σαν μια προσωπική σας ευκαιρία, προκειμένου να πετύχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση στα μαθήματά σας, αλλά και να οικοδομήσετε δυνατούς δεσμούς μεταξύ σας, πετυχαίνοντας έτσι μια σημαντική νίκη που θα σας συνοδεύει σε όλη σας τη ζωή.

Και μιας και μιλήσαμε για αθλητισμό, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους πολύ σπουδαίους προπονητές σας στο σχολικό στίβο, τους αγαπητούς Διδασκάλους και Καθηγητές σας, οι οποίοι μαζί με εσάς δίνουν και εκείνοι τον δικό τους σκληρό αγώνα μέσα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες και με λιγοστά μέσα. Προσωπικά, τους ευχαριστώ θερμά που αγωνίζονται ώστε να σας μεταδίδουν όχι απλώς μια στείρα γνώση αλλά κυρίως μια πλούσια παιδεία, η οποία δημιουργεί και προσφέρει λαμπρούς και χρήσιμους ανθρώπους στη σύγχρονη κοινωνία.

Εύχομαι σε όλους ανεξαιρέτως μια νέα σχολική χρονιά δημιουργική, παραγωγική, πλούσια σε υψηλές επιδόσεις αλλά κυρίως πλημμυρισμένη από την Χάρη και την ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου που είναι οι προστάτες της παιδείας του έθνους μας.      

Καλή χρονιά και ευλογημένη, καλή δύναμη στον αγώνα σας και καλή πρόοδο στα μαθήματά σας.

                                                                                                                        

Με όλη την πατρική μου αγάπη,

Ο Επίσκοπός σας

 

ypografh

Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top