Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Logotypo 1

ΜΗΝΥΜΑ

ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ

κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

 

 

 

            Αγαπητά μου παιδιά,

             Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που μπορώ για μια ακόμη χρονιά να επικοινωνώ μαζί σας στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, που γνωρίζω πως είναι μια ιδιαίτερη και σημαντική στιγμή για εσάς.

            Το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του και σας υποδέχεται για να σας δώσει την ευκαιρία να ξεδιπλώσετε τις ικανότητες και τα χαρίσματα με τα οποία σας στόλισε ο Παντοδύναμος Θεός. Μέσα στις σχολικές αίθουσες, θα σας προσφερθεί απλόχερα από τους εκλεκτούς διδασκάλους σας το αγαθό της γνώσεως, που θα αποτελεί δια βίου ένα από τα σημαντικότερα εφόδια για μια επιτυχή πορεία στο μέλλον.

            Ο άνθρωπος όμως αγαπητά μου παιδιά, εκτός από μυαλό έχει και ψυχή η οποία μάλιστα όπως μας διδάσκει η Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη είναι αθάνατη και αποτελεί τον πολυτιμότερο θησαυρό που μας έδωσε ο Θεός. Μαζί με την καλλιέργεια του μυαλού μας, θα πρέπει να αγωνιζόμαστε και για την καλλιέργεια της ψυχής, διότι και αυτή η γνώση όταν φέρεται από ανθρώπους ακαλλιέργητους ψυχικά, όχι μόνο δεν έχει αξία αλλά μπορεί να γίνει και πολύ επικίνδυνη. Στο ξεκίνημα λοιπόν της φετινής σχολικής χρονιάς αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω. Να μην ξεχάσετε την ψυχή σας. Στο σχολείο σας, μέσα από την καθημερινή συναναστροφή να μάθετε να αγαπάτε, να συμπαραστέκεστε, να βοηθάτε, να συγχωρείτε και να προσφέρετε ό,τι περισσότερο μπορείτε δίνοντας ο ένας στον άλλο τον καλύτερο του εαυτό. Εννοείτε βέβαια ότι σε αυτή την προσπάθεια καταλυτικός παράγοντας θα είναι οι αγαπητοί σας δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι θα σας διδάσκουν κυρίως με το παράδειγμά τους. Και μην ξεχνάτε ούτε στιγμή πως στην προσπάθεια που θα καταβάλλετε δεν θα είστε μόνοι σας. Συμπαραστάτης και βοηθός σας θα είναι ο ίδιος ο Χριστός. Αρκεί να Του ανοίξετε την καρδιά σας για να την πλημμυρίσει με την αγάπη και την ευλογία Του  

            Προσωπικά σας σκέφτομαι, σας χαίρομαι, σας καμαρώνω και προσεύχομαι για όλους, διδάσκοντες και διδασκόμενους, ο Θεός να σας καθοδηγεί και να σας φωτίζει και την φετινή σχολική χρονιά και να γεμίζει τις καρδιές σας πάντοτε με χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία. Ως Εκκλησία είμαστε πάντοτε δίπλα σας και σας καλούμε και τη φετινή χρονιά να τιμήσετε ως σχολείο με την παρουσία σας τους Ιερούς μας Ναούς, στην ευλογημένη παράδοση του Σχολικού Εκκλησιασμού.

            Καλή χρονιά και ευλογημένη και καλή πρόοδο στα μαθήματά σας.

                                                                                                

Με όλη την πατρική μου Αγάπη

Ο Μητροπολίτης

 

ypografh

 

+Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top