Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΝΑΞΟΥ 

Την Τρίτη 7η Μαΐου 2013, παραμονή της εορτής του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου, Ευαγγελιστού και Θεολόγου, πανηγύρισε ο Ιερός Ενοριακός Ναός Κεραμωτής Νάξου.

Εις τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας και Ποιμενάρχης μας κος Καλλίνικος με συμπροσευχομένους Κληρικούς Πρεσβυτέρους και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Νεκτάριος ο οποίος ανεφέρθη εις την προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Εφημέριος της Ενορίας Κεραμωτής, π. Νικόδημος, ενώπιον πλήθους ενοριτών και προσκυνητών παρουσίασε δύο ευλαβέστατες γερόντισσες ενορίτισσες, την Κα Σοφία Φακίνου και την κα Ειρήνη Φακίνου, Διακόνισσες του Ιερού Ναού, με σκοπό ο Σεβασμιώτατος να τις ευλογήσει ανάλογα και να τις τιμήσει.

Έτσι εις την μεν πρώτη ανέγνωσε την ευχή και της επέτρεψε να Διακονεί εις το Ιερό Βήμα, εις δε την Δευτέρα, ως μεγάλη ευεργέτισσα του Ιερού Ναού και ``ΜΑΝΑ`` της Κεραμωτής προσέφερε τον Σταυρόν της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας, εις ένδειξιν ιδιαιτέρας τιμής.

Μετά ταύτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, παρουσία και του κου Δημάρχου Νάξου και πολλών νέων, μαθητών, σπουδαστών και Φοιτητών καταγωμένων από την Κεραμωτή, των Γονέων και του Ιερατείου Εγκαινίασε το ταπεινό Κέντρο Νεότητος της Ενορίας Κεραμωτής και εδέχθη την βεβαίωση του εκπροσώπου της Νεολαίας, ότι ουδέποτε ``θα εγκαταλείψουν την ενορία, θα διακονούν τον Ιερό Να, θα ενδιαφέρονται για το χωριό και θα ανάβουν τα καντήλια των παππούδων τους, που τόσα πολλά τους οφείλουν``…

…Στο σημείο αυτό απευθυνόμενοι προς ``πάσαν κατεύθυνσιν`` διαβεβαιούμεν, ότι το ΝΕΑΝΙΚΟ –ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ, ανήκει αποκλειστικά εις την Ενορία, είναι ιδιοκτησία του Ιερού Ναού και διοικείται από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κεραμωτής…

Ο Σεβασμιώτατος, ο κος Δήμαρχος, ο Πρόεδρος της Κοινότητος, συνεχάρησαν όλους τους Νέους, γι’ αυτήν τους την πρωτοβουλία και τους ευχήθηκαν να προοδεύουν και να ευτυχούν.

Αξίζει τον κόπο να αναφερθεί, ότι οι Νέοι, με την Λαχειοφόρο τους Αγορά, συγκέντρωσαν χίλια πενήντα ευρώ (1050) τα οποία και προσέφεραν στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για τις ανάγκες του Πνευματικού Κέντρου. Ηκολούθησε μεγάλη Τράπεζα Χριστιανικής Αγάπης, στην οποία παρεκάθησαν όλοι οι Χριστιανοί, και απήλαυσαν τα διάφορα φαγητά, γλυκίσματα και ποτά, Πασχαλινά αυγά τα οποία ετοίμασαν οι γονείς των νέων Κεραμωτής, χώρας και Αθηνών, ο δε Σεβασμιώτατος προσέφερε Πασχαλινά γλυκίσματα σε όλα τα παιδιά.

Την επομένη, Τετάρτη 8η Μαΐου εορτή του Αγίου, μετά την θεία Λειτουργία, που ετέλεσαν ο Αρχιμ. π. Χρυσόστομος και ο Διάκονος π. Δωρόθεος και το Θείο Κήρυγμα από τον Εφημέριο π. Νικόδημο, ηκολούθησε η λιτάνευσις της Ιερά Εικόνος του Αγίου, στο σημαιοστολισμένο χωριό της Κεραμωτής. Ο Εφημέριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχη μας τους πολιτικούς Δημοτικούς και Κοινοτικούς Άρχοντες, τους οργανωτικούς ενοριακούς παράγοντες, τους Ιεροψάλτες, τους Συλλόγους Κεραμιωτών Αθηνών και χώρας, και όλα τα παιδιά, τους Γονείς και τους διδασκάλους τους.

Προσευχόμαστε ο Θεός να δίδει υγεία και μακροημέρευσι εις τον Σεβασμιώτατον, να μας ευλογεί και αγιάζει τα παιδιά μας.

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top