Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

ΜΗΝΥΜΑ

ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ

κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

                   

Αγαπητά μου παιδιά,

         Κάθε Σεπτέμβριο που ξεκινά η καινούργια σχολική χρονιά, αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής, διότι μου δίδεται η ευκαιρία μέσω αυτού του μηνύματος να επικοινωνώ μαζί σας. Χαίρομαι που με αυτές τις λιγοστές και απλές σκέψεις τις οποίες απευθύνω στην αγάπη σας, μπορώ να νοιώθω ότι βρίσκομαι κοντά σας και στο φετινό αυτό ξεκίνημα, το οποίο δεν είναι απλώς το ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς αλλά η έναρξη μιας νέας περιόδου στη ζωή σας, η οποία θα σας προσφέρει όχι μόνο γνώση αλλά και νέες εμπειρίες, νέους φίλους, και πολλές καινούργιες αναμνήσεις, που θα σας συνοδεύουν σε όλη σας τη ζωή!

         Ο χώρος του σχολείου, είναι ένας χώρος πολύ σπουδαίος αλλά και πολύ παρεξηγημένος. Έχει συνδεθεί κυρίως με το άγχος και τη δυσκολία της μάθησης και της μελέτης αλλά εάν προσπαθήσετε να δείτε πέρα από αυτά, θα διαπιστώσετε ότι η ομορφιά που κρύβει είναι πολύ μεγάλη. Πίσω από την καγκελόπορτα της αυλής του, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος τον οποίο καλείστε για μια ακόμη χρονιά να ανακαλύψετε.

         Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και μαζί της ξεκινά ένα πανέμορφο ταξίδι στον κόσμο της εκπαίδευσης αλλά και της δημιουργικότητας, της συναναστροφής, της φιλίας, της συνεργασίας. Μέσα στις σχολικές αίθουσες δεν θα μοιραστείτε μόνο γνώση. Θα μοιραστείτε και εμπειρίες, θα ανταλλάξετε μυστικά, θα συζητήσετε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς σας. Στον προαύλιο χώρο θα απολαύσετε το παιχνίδι, τα πειράγματα, την χαρά του διαλείμματος. Σε μια εποχή απομόνωσης των ανθρώπων, μέσα στο σχολείο θα καθίσετε ο ένας δίπλα στον άλλο, θα συνυπάρξετε και θα ανακαλύψετε τα χαρίσματα και τις ικανότητες που κρύβετε μέσα σας. Ιδού λοιπόν, τι πλούτος εικόνων και συναισθημάτων υπάρχει στο σχολικό περιβάλλον, το οποίο σήμερα σας υποδέχεται και πάλι. Οι εκλεκτοί σας δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι με τόσες δυσκολίες αλλά και με πολύ φιλότιμο αγωνίζονται να σας διδάξουν, θα είναι οι συμπαραστάτες σας οι οποίοι θα χαίρονται με τις χαρές και την πρόοδο σας και θα στέκονται δίπλα σας έτοιμοι να σας βοηθήσουν σε κάθε δυσκολία. Πάνω από όλους και όλα όμως, βοηθός και συμπαραστάτης μαθητών και διδασκάλων θα είναι ο Χριστός και η Παναγία μας. Εκείνοι θα σας φωτίζουν στη μελέτη, εκείνοι θα σας ενισχύουν στην δυσκολία, εκείνοι θα σας στηρίζουν στην πιθανή αποτυχία, εκείνοι θα σας γεμίζουν με αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον.

         Προσωπικά σας σκέφτομαι, σας χαίρομαι, σας καμαρώνω και προσεύχομαι για όλους, διδάσκοντες και διδασκομένους, ο Θεός να σας καθοδηγεί και να σας φωτίζει και την φετινή σχολική χρονιά και να γεμίζει τις καρδιές σας πάντοτε με χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία. Ως εκκλησία είμαστε πάντοτε δίπλα σας και σας καλούμε και τη φετινή χρονιά να τιμήσετε ως σχολείο με την παρουσία σας τους Ιερούς μας Ναούς, στην ευλογημένη παράδοση του Σχολικού Εκκλησιασμού.

         Καλή χρονιά και ευλογημένη και καλή πρόοδο στα μαθήματά σας.

                                                                                            

Με όλη την πατρική μου Αγάπη

Ο Μητροπολίτης

 

ypografh

+Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top