Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣ

«ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ»

ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Μ.Κ.

84400 ΠΑΡΟΙΚΙΑ – ΠΑΡΟΣ, ΤΗΛ.: 22840 23243, 24739 

ΠΑΡΟΣ 01-10-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων το Διοικητικό Συμβούλιο του Οίκου Ευγηρίας Ποιμαντικής Μερίμνης «Παναγία Εκατονταπυλιανή» Πάρου της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας έλαβε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Εθελοντισμός & 3η Ηλικία», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γηροκομείο. Αφορμή για την διοργάνωση αυτή ήταν η παγκόσμια ημέρα ανθρώπων της τρίτης ηλικίας (1η Οκτωβρίου) σε συνδυασμό με τον εορτασμό τού πανευρωπαϊκού έτους (2011) για τον εθελοντισμό.

Η έναρξη της ημερίδας έγινε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας και Πρόεδρο τόσο τού Διοικητικού, Συμβουλίου όσο καί της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Καλλίνικο ο οποίος και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Προηγήθηκε η τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης. Επίσης, αναγνώστηκαν μηνύματα του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γεωργίου Παπαμανώλη και του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεωργίου Πουσσαίου.

Πρώτη εκ των ομιλητών ανέβηκε στο βήμα η κα Χριστίνα Βάγια, καθηγήτρια κοινωνικής εργασίας, αναπτύσσοντας το θέμα «Εθελοντισμός και η συμβολή των γυναικών στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας». Ακολούθησε ο κ. Παναγιώτης Δραγάτης, κοινωνικός λειτουργός, με θέμα «Η συμβολή των εθελοντών στην ενδυνάμωση και στήριξη των Ηλικιωμένων».

Λαμβάνοντας το λόγο η κα. Ελένη Στρατηγάκη, επισκέπτρια υγείας, ανέφερε για το πώς θα ήθελε ως ηλικιωμένη που είναι να της συμπεριφέρονται τα άτομα που θα αναλάμβαναν την περίθαλψή της εάν ήταν τρόφιμος του Γηροκομείου, ενώ η κα. Στέλλα Παντελίδου, κλινική ψυχολόγος ανέπτυξε το θέμα «Ψυχική υγεία και 3η ηλικία – ο ρόλος της ψυχολογικής υποστήριξης και του εθελοντισμού».

Ακολούθησε ολιγόλεπτο διάλλειμα στη διάρκεια του οποίου ομιλητές και ακροατήριο ήρθαν σε επαφή ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες.

Εν συνεχεία μίλησε η κα Δέσποινα Πώλου, συνταξιούχος νοσηλεύτρια και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της ημερίδας, η οποία αναφέρθηκε στην νοσηλευτική προσέγγιση της 3ης ηλικίας. Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρουσάκης, ιατρός – αναισθησιολόγος, που ανέπτυξε το θέμα «Ιατρικά προβλήματα της 3ης ηλικίας και αντιμετώπισή τους».

Τη συζήτηση που ακολούθησε διηύθυνε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος και προήδρευσε της ημερίδας, ενώ την σύνταξη των συμπερασμάτων – πορισμάτων από τις εισηγήσεις επιμελήθηκε η κα. Μαρία Αρκουλή – Βαρριά, καθηγήτρια Θεολογίας και Φιλοσοφίας, τα οποία και ανέγνωσε.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων του τόπου, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας καθώς και μέλη των οικογενειών των Διαβιούντων Γερόντων του Γηροκομείου.

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top