Naxos1

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο Σεβασμιώτατος

Μητροπολίτης Παροναξίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

κατά τον μήνα Φεβρουάριο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε

 και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

Aetos

        Την Παρασκευή 1-2-2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Μαρπήσσης Πάρου, όπου τιμάται ιδιαιτέρως η εορτή αυτή και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Μετά την Αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου  στον δραστήριο Εφημέριο Αιδεσιμολογιώτατο π. Εμμανουήλ Τζιώτη που διακονεί με αφοσίωση τον λαό και την Εκκλησία της Μάρπησσας, σε αγαστή και υποδειγματική συνεργασία με τον απο ετών υπηρετούντα στην ίδια Ενορία Πρωτοπρεσβύτερο π.Νικόλαο Βιτζηλαίο. Ας σημειωθεί ότι ο π. Εμμανουήλ είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με την καλή του Πρεσβυτέρα Σοφία έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογενεια περιμένοντας ήδη σε δύο μηνες, συν Θεώ, το τέταρτο τέκνο τους.

Πανηγυρικά εορτάστηκε και εφέτος η μεγάλη Δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Νάουσα της Πάρου

       Το Σάββατο 2-2-2019 με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης στη Νάουσα Πάρου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου παρουσία μαθητών, δασκάλων και καθηγητών των σχολείων της πόλεως Ναούσης καθώς και των τοπικών αρχών, αφού η εορτή της Υπαπαντής του Ιησού Χριστού έχει καθιερωθεί ως τοπική αργία. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, κήρυξε τον Θείο Λόγο και προεξήρχε της Ιεράς Λιτάνευσης της Θαυματουργού Εικόνος της ``Πεντάνουσσας`` πολυούχου της Ναούσης, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, δείγμα ότι ο λαός μας έχει την ελπίδα του στον Θεό μας και την Παναγίας μας.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και ευχήθηκε στον Καθηγητή και τους 47 μαθητές της Σχολής.

        Με το βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για την Αθήνα

       Την Κυριακή 3-2-2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β', χοροστάτησε στον όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πολυγώνου. Προ της Απολύσεως προέστη του ετησίου Μνημοσύνου του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Ανθίμου Σαρόγλου, που για σαράντα και πλέον χρόνια υπηρέτησε στην Ενορία αυτή, που για πολλά χρόνια ήταν και Ενορία του Σεβασμιωτάτου, όπου και υπηρέτησε κατά τα φοιτητικά του χρόνια και μέχρι την χειροτονία του ως Κατηχητής.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έπλευσε για την Νάξο.

       Το Σάββατο 9-2-2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ενορία Αγίου Αρσενίου (Αγερσανί) Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος τέλεσε το Μυστήριο του Γάμου του Νεκταρίου Δημητροκάλλη μετά της Μαρίας Καπρή.

       Την Κυριακή 10-2-2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στο Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους της Ενορίας Αγγιδίων Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος μετέβη στο Φιλώτι Νάξου όπου στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών ευλόγησε την πατροπαράδοτη Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιττα, του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ``Ο ΖΕΥΣ``, παρόντος του Περιφερειάρχου Νοτίου Αιγαίου κ. Γεωργίου Χατζημάρκου, του Επάρχου Νάξου κ. Ιωάννη Μαργαρίτη, των λοιπών τοπικών αρχών, καθώς και άλλων προσκεκλημένων. Κατά την διάρκεια της όμορφης εκδήλωσης όπως κάθε χρόνο τιμήθηκαν από τον Σύλλογο εκλεκτές προσωπικότητες που κατάγονται από το Φιλώτι και κατά το παρελθόν διακρίθηκαν αλλά και τώρα διακρίνονται για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και προβάλλουν τον τόπο και τις παραδόσεις μας.

       Την Παρασκευή 15-2-2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρευρέθη σε εορταστική εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης ``Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ`` στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Παντανάσσης  πόλεως Νάξου. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, περιελάμβανε την απόδοση Εκκλησιαστικών ύμνων, από τον χορό ψαλτών του Σχολείου Ψαλτικής Αθηνών, υπό την χοραρχία του κ. Κωνσταντίνου Μπουσδέκη και το δεύτερο μέρος, περιελάμβανε  ομιλία του Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Φωτόπουλου, Κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: ``Να κάνουμε τα παιδιά μας αληθινούς χριστιανούς``. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου. προσφέροντας όπως συνηθίζει και το φλουρί (Κωσταντινάτο).

       Το Σάββατο 16-2-2019 το μεσημέρι μετέβη στο Φιλώτι της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Ιωάννου Γρατσία.

Με το απογευματινό δρομολόγιο έπλευσε για την Πάρο.

       Την Κυριακή 17-2-2019 (Τελώνου και Φαρισαίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στο Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Εν Συνεχεία στο ως άνω Ιερό Προσκύνημα τέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος του μικρού Μάριου τέκνου του Λαϊκού Εκκλησιαστικού Υπαλλήλου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωάννου Βιτζηλαίου και της Παρασκευής Κρητικού.

       Την Δευτέρα 18-2-2019 το μεσημέρι μετέβη στο Φιλώτι της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Εμμανουήλ Βλασερού.

 

 

 

 

 

 

 Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ